Δήμος Δίου Ολύμπου: Οικειοθελώς ζητήσαμε την απόσυρση των Γαλάζιων Σημαιών λόγω έλλειψης ναυαγοσωστών

14

Για το θέμα της απόσυρσης των Γαλάζιων Σημαιών από τις ακτές των Νέων Πόρων και του Παντελεήμονα απαντά με ανακοίνωσή του ο Δήμος Δίου Ολύμπου. Όπως αναφέρει, οι ακτές δεν ήταν επανδρωμένες με ναυαγοσώστες εξαιτίας του γεγονότος πως οι διαγωνισμοί για τη σύναψη σχετικής σύμβασης κηρύχθηκαν άγονοι. Οπότε ο Δήμος ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία την «οικειοθελή υποστολή των σημαιών προκειμένου να διαφυλάξει το δικαίωμά του Δήμου να αναρτήσει εκ νέου τις γαλάζιες σημαίες την επόμενη περίοδο».

Αναλυτικά αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, στην οποία υποστέλλονται οι Γαλάζιες Σημαίες στις ακτές των Πόρων και της παραλίας Παντελεήμονα, ενημερώνουμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση – κριτήριο για την βράβευση αποτελεί η επάνδρωση των ναυαγοσωστικών βάθρων με ναυαγοσώστες και η ύπαρξη ναυαγοσωστικών εφοδίων και εξοπλισμού πρώτων βοηθειών.

Κατά την τρέχουσα κολυμβητική περίοδο, ακολουθήθηκε η διαδικασία σύναψης σύμβασης για την ανάληψη των ανωτέρω καθηκόντων από εξειδικευμένο πάροχο, ωστόσο οι διαγωνισμοί κηρύχθηκαν άγονοι τόσο στην τακτική όσο και στην επανάληψη της διαδικασίας.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή απευθύνθηκε στην αρμόδια υπηρεσία απονομής Γαλάζιων Σημαιών, με σκοπό την έγκαιρη ενημέρωση και οικειοθελή υποστολή των σημαιών προκειμένου να διαφυλάξει το δικαίωμά του Δήμου να αναρτήσει εκ νέου τις γαλάζιες σημαίες την επόμενη περίοδο.

Τονίζεται ότι η υποστολή των γαλάζιων σημαιών συνδέεται κατά κύριο λόγο με την αδυναμία επάνδρωσης των σημείων ναυαγοσωστικής κάλυψης και όχι με την ποιότητα των κολυμβητικών υδάτων».

1 Comment
  1. […] Ιούλιο του 2019, η διοίκηση Δημόπουλου έκανε λόγο για “οικειοθελή υποστολή των σημαιών προκειμένου […]

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.