Φώντας Μπαραλιάκος: Στην Βόρεια Πιερία με τους αγρότες που επλήγησαν από την θεομηνία της Τετάρτης

1

Μέσα στις περιοχές που «χτυπήθηκαν» από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Τετάρτης ανήκει και η Βόρεια Πιερία. Ο κ. Φώντας Μπαραλιάκος, αφού ενημερώθηκε το πρωί από την Αντιπεριφερειάρχη κα. Σ. Μαυρίδου για την κατάσταση στο νομό από την κακοκαιρία, επισκέφθηκε πληγείσες καλλιέργειες στο Κίτρος, τα Αλώνια, το Παλαιό Ελευθεροχώρι, τη Σφενδάμη και την Παλιόστανη.

Παρόντες στην αυτοψία των εκτεταμένων ζημιών από τη θεομηνία ήταν: η κ. Τσοπάνη Βάσω, Επόπτρια του ΕΛΓΑ, ο εν ενεργεία Αντιδήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Μ. Ιωσηφίδης, ο εκλεγμένος δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Α. Μανώλας, ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Τουλούπας, ο επιστημονικός συνεργάτης της Αντιπεριφέρειας κ. Δ. Ρουκάς καθώς και κλιμάκιο γεωπόνων της Αντιπεριφέρειας Πιερίας.

Διαπιστώθηκαν στα καλλιεργήσιμα εδάφη καταστροφές που σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζουν το 100% των καλλιεργειών (καπνά, ακτινίδια, ελιές, αμπέλια). Το ενδιαφέρον των κρατικών φορέων για το μέγεθος των ζημιών στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις υπήρξε άμεσο και άμεση είναι και η αντίδραση στα προβλήματα που προέκυψαν. Έχει ανοίξει ήδη η πλατφόρμα στο σύστημα του ΕΛΓΑ για να δηλωθούν οι καταστροφές εκ μέρους των παραγωγών.

Ο νεοεκλεγείς βουλευτής κ. Φώντας Μπαραλιάκος τόνισε: «Η αγωνία των αγροτών των πληγέντων περιοχών χρειάζεται να κατευνασθεί. Αυτό θα γίνει μόνο μέσα από την άμεση αποστολή κλιμακίου γεωπόνων-εκτιμητών του ΕΛΓΑ για την εμπεριστατωμένη αποτίμηση των προκληθέντων ζημιών».

Leave A Reply

Your email address will not be published.