Υπάρχει και η Βόρεια Πιερία

48

Υπάρχει και η Βόρεια Πιερία: Οι ακτές της Πιερίας εκτείνονται σε μήκος 70 και πλέον χιλιομέτρων, ξεκινώντας από τον οικισμό των Νέων Πόρων και τις παρυφές του μυθικού Ολύμπου, μέχρι τον Δήμο Μεθώνης και τον υδροβιότοπο του Αλιάκμονα.

Υπάρχει και η Βόρεια Πιερία

Πλατιές παραλίες σπάνιας φυσικής ομορφιάς, με πλούσια και χρυσή άμμο που διακόπτεται ανά διαστήματα από βότσαλα, άλση και πευκώνες, καταλήγουν ομαλά σε γαλάζια και ζεστή θάλασσα στην Βόρεια Πιερία.

Υπάρχει και η Βόρεια Πιερία
Χάρτης Νομού Πιερίας

Οι περισσότερες διαθέτουν οργανωμένους οικισμούς με όλες τις απαραίτητες τουριστικές υποδομές, κοσμοπολίτικο περιβάλλον και έντονη νυχτερινή ζωή. Βόρεια Πιερία

Αποτελούν μοναδικά θέρετρα με εύκολη και ασφαλή πρόσβαση, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για επίσκεψη σε όλα τα ιστορικά, οικολογικά, αγροτουριστικά και πολιτιστικά αξιοθέατα του Νομού.

ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ

ΜΕΘΩΝΗ – ΝΕΑ ΑΓΑΘΟΥΠΟΛΗ

Στον φυσικό όρμο της Μεθώνης και της Νέας Αγαθούπολης θα συναντήσετε την ομώνυμη όμορφη, αμμώδη ακτή, βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρώπης.

Η περιοχή χαρακτηρίζεται από φυσική ομορφιά και γραφικότητα, προσφέροντας ήρεμες διακοπές, χαλάρωση και ξεγνοιασιά. Βρίσκεται δίπλα στο Δέλτα του Αλιάκμονα που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους Υδροβιότοπους της Ευρώπης. Βόρεια Πιερία

Στη Νέα Αγαθούπολη βρίσκεται το θεματικό περίπτερο του υδροβιότοπου, από το οποίο οργανώνονται επισκέψεις στο έλος της Αγαθούπολης, στο υπόλοιπο τμήμα του Δέλτα, αλλά και στην Αλυκή Κίτρους.

Για τη διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ένα οργανωμένο camping που θα σας φιλοξενήσουν και θα σας προσφέρουν αξέχαστες διακοπές.

Γραφικές ψαροταβέρνες θα σας ενθουσιάσουν με τις άπειρες γευστικές απολαύσεις. Τσιπούρες, λαβράκια, χταπόδια και όστρακα σε μια πανδαισία γεύσεων και απολαύσεων σας περιμένουν να τα γευτείτε.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ

Αμμώδης οργανωμένη ακτή, βραβευμένη επίσης με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρώπης, πολύ κοντά στην οποία εκτείνεται ο Νεολιθικός Οικισμός του Μακρυγιάλου, που χρονολογείται στην 5η χιλιετία π.Χ. και είναι ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης. Βόρεια Πιερία

Η πανοραμική θέα στον Θερμαϊκό κόλπο, η θάλασσα και η ηρεμία του τοπίου συνθέτουν ένα ιδανικό περιβάλλον για τον επισκέπτη. Διαθέτει μια από τις σημαντικότερες μυδοκαλλιέργειες της Ελλάδας με τη μεγαλύτερη παραγωγή και την καλύτερη ποιότητα μυδιών.

Στο Μακρύγιαλο θα βρείτε γραφικές ψαροταβέρνες που προσφέρουν παραδοσιακή μαγειρική των παραγόμενων στην περιοχή οστράκων, καθώς και τουριστική υποδομή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Δίπλα από τον Μακρύγιαλο, βρίσκεται και η γραφική ακτή του Αϊ Γιάννη, με πλούσια και χρυσή άμμο.

ΠΥΔΝΑ

Οργανωμένη ακτή με πλούσια και χρυσαφένια αμμουδιά. Βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Πύδνα, όπου μπορείτε να επισκεφτείτε μοναδικά ιστορικά μνημεία, όπως είναι τα ερείπια του κάστρου και της βυζαντινής Επισκοπής Κίτρους, τα μόνα ορατά υπολείμματα της βυζαντινής Πύδνας που τον 6ο – 7ο αιώνα ονομάσθηκε Κίτρος, καθώς και το Επισκοπικό Συγκρότημα στις Λουλουδιές Κίτρους.

Δίπλα στην ακτή της Πύδνας υπάρχει η ήσυχη και απομονωμένη γραφική ακτή στη θέση «Κούτσουρο». Βόρεια Πιερία

ΑΛΥΚΗ ΚΙΤΡΟΥΣ

Αμμώδης ακτή πολύ κοντά στην αρχαία Πύδνα. Ιδιαίτερο στοιχείο της περιοχής αποτελεί ο διεθνούς σημασίας Υδροβιότοπος, «η λιμνοθάλασσα της Αλυκής Κίτρους».

Διαθέτει λιμάνι όπου μπορούν να αγκυροβολήσουν μικρά σκάφη. Δίπλα στην ακτή υπάρχει οργανωμένη μονάδα εξόρυξης αλατιού.

Leave A Reply

Your email address will not be published.